čtvrtek 26. března 2009

Milostný trojúhelník

Byl jsem na divadelním představení s názvem Milostný trojúhelník. Ne, nebylo to žádné psychologické drama plné vášně, něvery a zrady o citových strastech romantiků, snažících se vyřešit své milostné problémy. Ne, aspoň pokud si takhle někdo nevyložil ukazování šulinů celému publiku v podání Pavla Lišky, Josefa Poláška a Martina Zbrožka.

"Milostný trojúhelník je autorské představení, které pracuje s improvizací, tudíž není nikdy stejné a vždy odhalí něco navíc." Ano, všichni herci odhalili něco navíc hned v samotném úvodu a odstartovali tak nekonečné výbuchy smíchu diváků i své vlastní, trvající něco kolem hoďky a půl. Na Cimrmanech jsem se smál slovním hříčkám, které jsem slyšel stokrát a vždycky je budu chtít slyšet, na Nastojácích jsem se smál prostě vtípkům a historkám, tentokrát jsem se řezal imrovizačním schopnostem - pohotovým kecům, okamžitým nápadům, vtipným reakcím. Předvádět na jevišti takové pičoviny a přitom nebýt trapným a dokázat rozesmát publikum asi dovedou jen takoví klauni. Vždy lidový a přisprostlý Polášek, "přehrávající a hrající si" Liška s nenapodobitelnými tanečními kreacemi a hudebně a výřečně nadaný Zbrožek. Vřele doporučuju, příště bude to samé představení zase úplně o něčem jiném, prostě bude záležet v jakém oblečení, s jakými proprietami a jakými nápady herci bez přípravy vpadnou na jeviště!

neděle 22. března 2009

Cesta z Veselé

A začnu hned událostí jara!

Legendární Cesta z Veselé je po roce (respektive po dvou letech) opět tady. Kdo půjde? Kolik se toho vypije? Kdo dojde do Zlína? ....Bude vlastně vůbec letos Cesta z Veselé? Přesně tyto a mnohé další otázky si pokládají lidé v celém krásném zlínském regionu. So... desáthý ejpril... Who´s in?


Výměna manželek

Po dlouhé době, stejná šablona, stejné kecy... ale jen pro toho, kdo si to bude chtít číst a nikoliv tedy pro všechny mé "přátele"... fejsbuk ryly saks - neruším ho, jen mažu lidi, o kterých opravdu nepotřebuju vědět, jestli mají rádi žlutou barvu, zda jsou melancholici, nebo zda je věrný/á. Můj Fejsbůk zůstává jen pro "španělské" kamarády - tak, jak jsem jej původně založil. Není to kvůli strachu před panem Zuckenbergem a odtajněním veškerých mých informací, jakože jsem fanouškem "Braník, Xavier Baumaxa, Utopenec, Slivovice... " ale kvůli neustálému čučení na neustálé (a nekonečné) činnosti mých "přátel", které mě okrádají o můj drahocenný diplommkový čas a které mě v konečném důsledku vlastně vůbec nezajímají. I když... dobřééé, zajímají alééé... vlastně je fakt, že mě to docela zajímá... a takové Geochallenge, Poker Palace, nebo Texas Holdem Poker mě docela chytlo ale... no zkrátka, je to nuda! Jo, to je ono, nuda! Staré blogové časy byly daleko lepší a tak se je budu snažit oživit. Pokus o navázání na léto a podzim 2007 je tu (o sevillském blogu nemluvím, protože ten byl jedinečný a pochopit ho mohl jen ten, kdo alespoň pár dní v tomto nádhérném městě pobýval).

Takže, tady tenhle nový paskvil se bude zaobírat opět takovým nicotným životem středoevropského člověka. Tentokrát na jaře. A doufám, že mě v tom halogenka, Janík či Mejla nenechají v trapné samotě. Když už mám takový trapně jarní obrázek.

Zkráceně řečeno... komu nepopřeju na fejsbůku Všechno nejlepší k narozkám, tomu se... neomlouvám :)