čtvrtek 30. dubna 2009

Tipovačka MS v ledním hokeji 2009, 6. den + 2. kolo

Vítězem prvního kola se stal i přes drtivý nájezd Lukana ze zadních pozic můj spolunadpracovník Ondra Vach a získává tak 1. cenu. Na 3. místě se umístila jedna ze 3 slečen soutěže Štěpka, společně s Dejnou a nezískávají tak žádnou cenu. Za zmínku stojí také 5. místo Koutyho, který až na remízy tipoval též celkem slušně. Dnes si v průběhu dne budete moci zatipovat znova, tentokrát na 2. kolo, abyste zůstali ve hře o výhru celkovou. Takže od poledních hodin čekujte mejly a... nic není ztraceno! (ani pro Janclla). Do celkového hodnocení se totiž započítá také nemálo bodů ze slovních odpovědí.



úterý 28. dubna 2009

Tipovačka MS v ledním hokeji 2009, 5. den

Před posledními dvěma zápasy 1. kola je to vyrovnaně seřazené od Duchcova až po Ústí. Jen ty Slušovice jsou mimo. Zítra již bude znám vítěz první tipovací části, který si odnese dílčí cenu (zatím v jednání se sponzory). Hlavní výherce pak bude korunován po uběhnutí všech 3. tipovacích kol a doplňujících otázek. Odměneny budou první 3 místa. 2. tipovací kolo (osmifinálová část) proběhne od zítřejšího večera (29. 4., cca 23:00) až do odpoledních hodin 1. 5. (16 hodin). Tak snad vás všechny zastihnu na mailu.


Představme si největší adepty na vítěze 1. kola:

KOOBAH
- Kuba z Duchcova
- dlouhodobě neviděný kámoš z výšky

ONDRA (ŠÉF)
- Žamberk, Hradec Králové, Praha
- toho času zdravotně indisponovaný (prasečí chřipka, Jágrova nemoc,... ?) spolu(nad)pracovník

ŠTĚPKA
- Štěpánka z Mariánských Lázní
- spolubydlící z Bohnic

DEJNA
- Petr z Kolína
- toho času zdravotně neindisponovaný spolupracovník

CAPARZZO
- Peter z Turzovky
- dlouho neviděný spolubydící z kolejí

pondělí 27. dubna 2009

Tipovačka MS v ledním hokeji 2009, 4. den

Aha, tak Švýcarsko - Rusko se hraje až zítra.

sobota 25. dubna 2009

Tipovačka MS v ledním hokeji 2009, 2. den



Jen upozorňuji na malou změnu: Za správný výsledek je 6 bodů (3+1+1+1).

čtvrtek 23. dubna 2009

Tipovačka MS v ledním hokeji 2009, 1. den

Ještě půl minuty před koncem včerejšího dramatu bylo vše jinak nejen na Slovensku a v Maďarsku, ale i v této skromné tipovačce. Nebýt 2. gólu kapitána Bartečka (v čase 59:47), vedli by tabulku s jedním bodem experti na překvapení (podle dosavadních tipů) Klárka a Jancll. Jelikož však vše dopadlo tak jak mělo a spravedlnost vyhrála nad bojovností a plácáním do puků, vede po prvním dnu druhá tipující slečna - Štěpka, společně s Dejnou (to není slečna).


- přesný výsledek 6 bodů

- výhra (prohra) / remíza 3 body

- rozdíl branek 1 bod

- počet branek na jedné straně 1 bod


Zajímavé jak může tipovačka sloužit coby skoro sociologický průzkum.
  1. Zatímco holky (a překvapivě i Tečka s Dejnou - což nejsou holky) jsou opravdovými fanynkami a fanoušky věřící v úspěch vlastního týmu, my ostatní jsme ti praví hokejoví experti.
  2. Podle řady sázkových kanceláří největšího favorita na titul - Kanadu - tipovali pouze dva, zatímco Rusko, které nám dává za uši a na rozdíl od Kanady je nám na očích po celý rok, tipovalo hned 10 znalců.
  3. V případě sestupujících bylo u obou slečen z Mariánek hlavním kritériem opět především základní fanouškovské pravidlo - přání otcem myšlenky - a není se co divit, že do role poražených postavily jednak své rodné město kolonizující Rusy (bělo) a jednak nejčastější a nejdrzejší lázeňské hosty hned po veverkách - Němce. Snad jen kdyby hrál na MS Vietnam tak by to vypadalo jinak.
  4. V souboji československém se pak naopak fanouškovství potvrdilo, vememe-li v úvahu, že Jancll je z poloviny slovenského původu a Kouty to dal z voloviny. Caparzzo a Jarique jsou totiž slovenské národnosti zcela. Pravdou však je, že Kouty je liška ryšavá podšitá, tipovací master a přestože nevsadil na vše své tradiční "4:2" je jeho tajnou zbraní právě ona sázka na Slováky. Tak uvidíme.



Jinak děkuji všem zúčastněním, že neodolali mému otravování a poslali své tipy. A nakonec přece jen dojde možná i na ceny (pro Tečku teda propiska).

úterý 21. dubna 2009

Nějak mi tu chybí fotky

ale kromě psa není holt co fotit. Na výlety není čas, nějak pracujeme abychom měli na léto. Takže vlastně klid před bouří je to. No ale život je to taky super. Takový úvod do léta po zimním spánku a máme z toho všichni samozřejmě radost. Máme radost? Vincent, we happy? Where´s Wally?

A taky dokážou potěšit takové věci, jako třeba že Conspiračka dala k volnému stažení na svůj web http://www.skaconspiracy.cz/ další album. Prostě zadara. Lidi přece přijdou na koncert, případně si to album stejně koupí do sbírky, protože třeba booklet je fakt pěkný. Tohle je cesta hudební budoucnosti a rozšíření mezi posluchače. A né to trestání za pirátské porušení autorských práv a podobně. Piráti dnes přece kradou lodě, ne hudbu. Už se těším až toto všechno bude minulost, stejně jako je dnes vzpomínka na upírání volebního práva ženám nebo nerovnoprávnost černochů či homosexuálů ve společnosti. Až si zkrátka budeme moci stáhnout Karla Černocha nebo Pavla Vítka bez obav před IFPI. Už přece není doba vinylová.

Protože vlastně dnes, když si ve sprše vyju Thoma Yorka (nebo recituju Petra Fialu) tak buď po mě někdo může něco chtít za reprodukci jeho díla, nebo můžu chtít já po svých spolubydlících poplatek za to, že to můžou poslouchat.


sobota 18. dubna 2009

Festivaly a Festiválky 2009

...aneb kulturní doba II (doba budoucí)

Předloni jsem do letního blogu psal na úvod své plány, které krásně vyšly, loni jsem navzdory původním plánů užíval letní Andalusii. Letos plánuju psát diplomku. A cestovat (letenky již koupené). A sportovat (kola již rezervované, hory již domluvené, voda, fotbálky, pinec u Mejly :). A taky zajet na nějaký ten fesťák nebo koncert (lístky koupené). Akorát, že té hudby je zas nějak moc, no považte:

Majáles Stromovka - 30. duben
Mezi ploty (Dobřany) - 16. květen
Mezi ploty (Brno) - 23. květen
Mezi ploty (Praha) - 30.-31. květen
Planet Festival - 5.-6. červen
Okoř se šťávou - 6. červen
Votvírák - 12.-14. červen
United Islands of Prague - 18.-20. červen
Topfest (SK) - 26.-27. červen
Noc plná hvězd - 26.-27. červen
Zahrada :) - 2.-5. červenec
Colours of Ostrava - 9.-12. červenec
Rock for People - 4.-6. červenec
Masters of Rock - 9.-12. červenec
České hrady (Točník) - 10.-11. červenec
Pohoda (SK) - 16.-18. červenec
Mighty Sounds - 17.-19. červenec
České hrady (Kunětická hora) - 17.-18. červenec
Rockfest (Vysmáté léto) - 18. červenec
Benátská noc - 24.-26. červenec
Hrachovka - 24.-25. červenec
České hrady (Švihov) - 24.-25. červenec
O2 Sázavafest - 30. červenec - 2. srpen
České hrady (Bezděz) - 31. červenec - 1. srpen
České hrady (Rožmberk) - 7.-8. srpen
Rock Shock - 14.-16. srpen
Trutnov Open Air - 20.-23. srpen
RADIOHEAD - 23. srpen
Rock for Church(ill) - 28.-29. srpen
Vizovické Trnkobraní - 28.-30. srpen

...jsem chtěl udělat přehledný a vyčerpávající seznam, no nejde to, je toho moc, tak jsem tam hodil co mě napadlo. A na všechno se teda jako nechystám. Jen na Mezi ploty u Plzně, Votvírák asi (zdarma a lístky na jiné fesťáky levněj, ale asi 150 000 lidí, - loni aspoň teda), Mighty Sounds, Churchill a Radiohead a pak se uvidí. Prostě léto bude jako vždy nabité, vždyť sem přijedou zajímaví (z mého pohledu) Radiohead, The Aggrolites, The Peacocks, Backyard Babies, Peter Pan Speedrock, Placebo, Patti Smith, Travis, ADF, Yellow Umbrella a hodně dalšího, na co si nevzpomínám nebo co opomínám. Tak teď už jen napsat tu diplomku.


pondělí 13. dubna 2009

Doba kulturní

Dřív než vypukla tato super jarní vedra, která jsme plně využili Cestou z Veselé a prvním jarním kolem, užili jsme si něco hudby v klubech pražských a jednom mariánskolázeňském.

No popisovat se to moc nedá, musí se to samozřejmě zažít, ale jen bych chtěl teda uvést, že Mňága je v nejlepších letech (už od svého vzniku) a koncert si užívá jako nikdy (jako vždycky) - prostě super zážitek. U Wohnoutů jsem si potvrdil, že jsem na nich prostě nevyrostl a koncert PSC (Peneři strýčka Conspiracy) v zaplněné garáži na Smíchově si nemohl užít snad nikdo (včetně PSC). Aspoň, že na něj jsme šli s Klárkou přímo z filmu Nezvaný host, který jsme si užili zase naopak jo ano. No a vrcholem kultury posledních dní byl rozhodně koncert Jiřího Schmitzera v útulném Švandově divadle. V jeho podání se jednalo spíše o divadelně hudební představení, kdy písně prokládal vlastně zbytečným, ovšem ve svém podání jedinečným a směšným povídáním na co si zrovna vzpomněl.

Prostě mně kulturní život a možnosti v Praze (a i Mariánkách :o) vyhovují a po několika letech vím, že ze Zlína bych to byl nucen jen smutně a z dálky pozorovat. Vlastně nebyl, protože bych nevěděl o co přicházím, to je vlastně fakt.

Zkrátka mě to baví. A to tu ještě mají hrát RADIOHEAD!

sobota 11. dubna 2009

Postěžování si

No hej, to jako není normální. Jsem rači chtěl jít spát, ale tohle prostě nejde a řekl jsem si, že to sem musím vecpat jako. Jsem přišel domů ze super Cesty z Veselé, která fakt byla super. Že si jako lehnu. No a ono horko jak prase. tak si říkám, že vyvětrám. Tak větrám, super né, jde to, dobrý vzduch takový, tak to zavřu a najednou, horko jak hajzl zas... tak jako, co je, si říkám... no a oni topí, ty kurvy normálně topí. Já ty kurvy neumím definovat. Ale jak kurva může být někdo (jako fakt exïstovat, nestydět se za to) kdo to dělá. Já bych se teda styděl, takhle v letním počasí v 27 stupních přes den. Ale to je asi normální. Prostě ten rouzm dycky bude s financema prohrávat, Musíme si zvykat. Dobrou.

Jinak PS Mejlo, ty lístky musíme sehnat. Má o to zájem hodně lidí...

čtvrtek 2. dubna 2009

Fotbalová chvilka poezie

Že nad českou fotbalovou reprezentaci není?
Raději jsem se díval na krasobruslení!
A středeční derby s východním sousedem,
kde ze Slovinska bod se ve čtyři změnit měl
jsem nesledoval vůbec.
Nejsem blbec.

Jak litoval jsem návštěvníky Letné,
marně věřící v představení pěkné.
(schválně netvrdím fotbalové či snad sportovní,
neb může být snad někdo takhle naivní?)
Ale vsadil jsem si, to zas jo.
Kurz 7,00
A teď - mám na pivo.

Nicméně vraťme se zpět k meritu věci.
K čemu? Reprezentaci přeci!
Nejde o výsledek nebo MS bez nás,
ale o těšění se z fotbalových krás!

I když... dobrá, nemusí se pořád dařit,
jsou hubená léta a i štěstí si občas veme volno.
Jenže jen tam stát a ani se nesnažit?
Že prý „bojovnost tam byla“ – velké hovno!

Po odchodu Brücknera,
trenérovi s velkým T,
Svaz si řekl: „Nádhera, kdo další to teď povede?“
Místo třeba Haška, zvolil si svaz Radu, jako poslušného šaška,
nebo místo Beránka, zvolil si svaz Radu, jako obětního beránka...
Nebo hele, Víťa Lavička - svaz si volí Radu! Toť cvičená opička.

Hra nemá systém, nikdo nebojuje,
ale jen v trenérovi chyba není.
Divák si všímá, že to nefunguje,
že to ti naši jsou teď dřevění.

Plašil nenacentruje,
Polák nevystřelí,
Baroš dřív? ... jakoby motor z auta jeho rychlost hnal
tankista Čech sám vše nevyřeší,
Baroš dnes? ...nic! ...a vzadu David Rozehnal.

Místo nasazení a bojovnosti,
gel, kérky, účes s čelenkou.
Místo přehlídky fotbalovosti,
přehlídka módní, kdo přijde s novou kabelkou.

(nebo blbou modelkou)

Stručně a zkrátka
fotbal se změnil, marná sláva.
Masopust, Bican, Nedvěd, Lála...
To byl vlastně hokejista.
To je jedno, teď se píská!
A píská se oprávněně, už tu nejsou zadní vrátka.

Hm, mohl jsem tam dát spíš „Látal“ nebo třeba „Pavel Hapal“
Už to látat nebudu, furt bych něco přidával.
Kašlu na to a jdu spát,
ráno totiž musím vstát
Na brigádu, do školy,
peníze a úkoly,
to je to co mě teď trápí.
Ne čeští reprezentanti.
Buzeranti.

A jaké, že je řešení?
Odvolat trenéra, povolat nové hráče, vyměnit vedení?
Zlatý voči – radši krasobruslení!