čtvrtek 23. dubna 2009

Tipovačka MS v ledním hokeji 2009, 1. den

Ještě půl minuty před koncem včerejšího dramatu bylo vše jinak nejen na Slovensku a v Maďarsku, ale i v této skromné tipovačce. Nebýt 2. gólu kapitána Bartečka (v čase 59:47), vedli by tabulku s jedním bodem experti na překvapení (podle dosavadních tipů) Klárka a Jancll. Jelikož však vše dopadlo tak jak mělo a spravedlnost vyhrála nad bojovností a plácáním do puků, vede po prvním dnu druhá tipující slečna - Štěpka, společně s Dejnou (to není slečna).


- přesný výsledek 6 bodů

- výhra (prohra) / remíza 3 body

- rozdíl branek 1 bod

- počet branek na jedné straně 1 bod


Zajímavé jak může tipovačka sloužit coby skoro sociologický průzkum.
  1. Zatímco holky (a překvapivě i Tečka s Dejnou - což nejsou holky) jsou opravdovými fanynkami a fanoušky věřící v úspěch vlastního týmu, my ostatní jsme ti praví hokejoví experti.
  2. Podle řady sázkových kanceláří největšího favorita na titul - Kanadu - tipovali pouze dva, zatímco Rusko, které nám dává za uši a na rozdíl od Kanady je nám na očích po celý rok, tipovalo hned 10 znalců.
  3. V případě sestupujících bylo u obou slečen z Mariánek hlavním kritériem opět především základní fanouškovské pravidlo - přání otcem myšlenky - a není se co divit, že do role poražených postavily jednak své rodné město kolonizující Rusy (bělo) a jednak nejčastější a nejdrzejší lázeňské hosty hned po veverkách - Němce. Snad jen kdyby hrál na MS Vietnam tak by to vypadalo jinak.
  4. V souboji československém se pak naopak fanouškovství potvrdilo, vememe-li v úvahu, že Jancll je z poloviny slovenského původu a Kouty to dal z voloviny. Caparzzo a Jarique jsou totiž slovenské národnosti zcela. Pravdou však je, že Kouty je liška ryšavá podšitá, tipovací master a přestože nevsadil na vše své tradiční "4:2" je jeho tajnou zbraní právě ona sázka na Slováky. Tak uvidíme.



Jinak děkuji všem zúčastněním, že neodolali mému otravování a poslali své tipy. A nakonec přece jen dojde možná i na ceny (pro Tečku teda propiska).

4 komentáře:

  1. ja chci propisku ... beeeeeeeeeeeee


    Tečka

    OdpovědětVymazat
  2. Ta legenda k tomu je (s)primovni

    OdpovědětVymazat
  3. Lavi, je to vynikajici! Zacinam se dostavat do varu a to je prave vono, co potrebujeme. Bez tipovacky bych na MS jako sral jako poslednich nekolik let.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja na to seru tak jako tak :-D... Alenka je master!

    ~Jancll

    OdpovědětVymazat